Borde inte låtskrivare och författare ha samma system som en uppfinnare?
Söka patent på boken eller låten och sedan hoppas på att det blir förtjänst under de 20 år patentet gäller. Upphovsrätt och patent är ganska lika. Bara det att upphovsrätt inträder automatiskt men patent måste sökas och kostar en hel del.
Skriva en bok eller låt och få betalt i 70 år! VARFÖR? VARFÖR just författare och låtskrivare?
Inget svar! Har aldrig fått svar på den frågan.
De mest lurade är ju låtskrivarna och författarna eftersom skivbolag och bokförlag väl är de som kammar hem största delen av kakan. Hur mycket får en låtskrivare för varje CD?
Under de senaste 10 åren har mina inköp av böcker i bokhandel blivit 3 stycken, på rea. Bokhyllorna innehåller c:a 1500 böcker och de flesta kommer från olika inköpsställen för begagnade böcker. CD-skivor har jag ingen direkt räkning på men inga inköpta de senaste 8-10 åren. Det finns musik på intrnet. Än så länge är det tillåtet att läsa begagnade bäcker och lyssna på musik, så länge det nu varar.