Miljönissarna uppträder och låter som väckelsepredikanter i Livets ord. Pingstväckelsen skakade också om i samhället. En stor väckelspredikant är Billy Graham, som for jorden runt med sitt budskap. Miljöväckelsen har också sin predikant, nämligen Al Gore.
Den ena pratar om Jesus som snart skall komma och den andra om att miljökatastrofen snart skall komma. Stämmer allt de säger?
Alla väckelserörelser brukar lugna ner sig efter ett tag. Hoppas och tror att miljönissarna också så småningom lugnar ner sig en aning.
En del av miljöivrarna säger att vi måste minska koldioxidutsläppet med si och så många % innan 2050 om vi ska undvika katastrof på jorden. Andra (kanske samma) meddelar att katastrofen kommer 2020-2030. Det enda de lyckas med är att hitta på nya miljöskatter och miljöavgifter för att ”rädda miljön”.
Vore det verklig miljökatastrof på gång skulle väl han Carlgren få annat jobb. Kommer Silvio Berlusconi lyssna på Carlgrens idéer om utsläppsminskning i EU? Kommer han att lyssna på Carlgren över huvud taget?