OJOJOJ.
På DN.se går att läsa detta: Handelns Utrednings Institut har kommit på att vatten på flaska orsakar mindre koldioxidutsläpp än en flaska öl. Det låter som ett försök till förklaring av en politiker.
Det fanns ingen jämförelse med kranvatten. Tror att det går att få till lite utsläpp därifrån också om man räknar tillräckligt länge.
Uttalandet ger väl också vid handen att förtjänsten på flaskvatten är större än på öl.
Institutet säger att man inte kan jämföra flaskvatten med kranvatten för vatten på flaska är i regel kolsyrat. Jo det vet vi. Vi vet också att handlarna tjänar mer pengar på flaskvatten än om jag tar vatten från kranen, vilket också medför att jag slipper bära dessa flaskor. Finessen med kranvatten är dessutom att det kan användas till så mycket mer än att släcka törsten. Det går säkert att ersätta kranvatten både till potatis och äggkokning men verkar lite dumt.
Tror dessutom att de som konsumerar flaskvatten klagar på bensinpriset. Var är logiken?
Vilka kan man då hitta i HUI? Bl.a. en av ICA-cheferna har smugit sig in där, herr Jonas Gunnarsson. Vet inte om det var han som surrade om den gamla köttfärsen och inget visste. Det är klart att handlarna håller bryggarna bakom ryggen. Det är bryggarna som beställt denna utredning av HUI och eftersom HUI inte kunde Utreda tog de hjälp av FOI. Både bryggarna och ICA tjänar mer på vatten i flaska än på vårt kranvatten.
Nu ska jag ta en klunk kranvatten.