Har läst lite i dag om vår ”hemska” förstöring av miljön.
Kan undra hur mycket det svenska bidraget till minskad miljöförstöring i världen blir om alla bilar i Sverige går över till E85 och miljödiesel. Kommer någon att märka den förbättring som då sker?
Alla gamla gräsklippare borde väl skrotas samtidigt som alla gamla aktersnurror tas bort. Många av dessa är dessutom 2-taktare, som ryker och luktar likt en TRABANT.

Hörde att alla bör byta ut sina glödlampor mot lågenergilampor. Det låter ju bra, fast ingen nämner det kvicksilver,som finns i dessa lågenergilampor, eller den reaktiva effekten som alstras och ökar elförbrukningen för kraftbolagen och som vi konsumenter får betala på något vis. Fast det är ju ett annat miljöproblem.
Politiker talar sig hesa om detta med miljöpåverkan och att skatten på framför allt oljeprodukter, som bensin och diesel, måste höjas. Politikerna vet att vi inte minskar bilanvändningen vid prishöjningar. De vet också att varje gång priserna stiger flyter mer pengar in i statskassan. Reinfeldt är totalmotståndare till att minska skatten på drivmedel och i Sverige är det Reinfeldt som bestämmer. Hur används dessa extra skatteinkomster? Det får vi gissa oss till. Till miljön? Knappast.
Har hört politiker tala om vår höga elförbrukning här i landet, jämfört med andra länder i Europa. Om dessa politiker tittade på en jordglob skulle de upptäcka att Sverige ligger NORR om medelhavet och har flera grader lägre årstemperatur än de flesta EU-länder. Inte nog med det. Staten uppmanade de som byggde hus i slutet på 60- början på 70-talet att använda direktverkande EL. Det var den enda hållbara energin. Så låter det inte nu men det är vi som får betala ev. byte av uppvärmning.
Det var många, som litade på dåtidens politiker och monterade elelement i husen. Sorgligt nog litar fortfarande många på nutidens politiker. Vad kommer det att kosta om några år när vi ska rätta till saker och ting som politikerna står i färd med att göra nu?
Till exempel vindkraften. Hur länge håller generatorer, växellådor och rotorblad och vad kostar reparation eller utbyte?

Många miljömål är ju satta till 2020 och 2050, vilket verkar mycket konstigt med tanke på att politikerna påstår att all syd- och nordpolsis kan i stort sett vara borta om 10-15 år, kanske om bara 3 år.

Vore miljöproblemet så stort som politikerna säger, borde väl politikerna samla ihop de som kan och vet här i världen, sätta hela gänget på samma ställe och ge ordern:

ANALYSERA OCH LÖS PROBLEMET!

Ge gänget ett datum när allt ska vara klart.
Tjafsa om lite glödlampsbyten lär inte förbättra miljön nämnvärt.

Nu ska jag spara lite energi genom att stänga av en dator.